برخی دیدگاه های جایگزین 
دین و انتخاب طبیعی
 انتشار کتاب معروف آلیستر هاردی ( ۱۹۷۶ ) به نام زیست شناسی خدا ۱۰ دری تازه به روی تأملات زیست شناختی نوین درباره تکامل و دین گشود . این کتاب اساسأ به دنبال آن است که انتخاب طبیعی داروین و علم وراثت را با دین آشتی دهد . هاردی نظریه داروین را وارونه کرد . براساس دیدگاه سنتی تغییر رفتار تابع تغییر جسمانی است ؛ ولی هاردی بر آن بود که اگزینش نیرومند رفتاری تغییر جسمانی نسبتا سریعی را به دنبال دارد » ( ص ۶۲ ) . وی این الگو را گزینش رفتاری ، مناسبی ( ص ۶۲ ) برای تکامل انسان  فصل سوم : دین و زیست شناسی و ۸۳ می داند ، شیوه عمل این گزینش معلوم نیست ، و این نقطه ضعف نظریه هاردی است . لیکن این دیدگاه گامی به پیش بود ، و اینک در روانشناسی تکاملیا کاملا رایج است ( بائر ، ۱۹۸۰ ؛ دارم ، ۱۹۸۲ ) . 
اگر مفهوم کارافزایی را در نظر بگیریم مشکل حل می شود ، زیرا رفتار مورد نظر ممکن است فقط نتیجه کالبد و فیزیولوژی موجود باشد . جسم آدمی ممکن است اساسا برای آنچه در رفتار روی می دهد طراحی نشده باشد ؛ بلکه با آنچه اتفاق می افتد سازگار شده باشد . باز هم ، مغز بزرگ آدمی در راهی غیر از آنچه برای آن تکامل یافته است به کار گرفته می شود . هاردی سپس تجربه دینی را هسته اصلی ایجاد انطباق و از این رو در گزینش طبیعی دخیل دانست . وی برای تحکیم شالوده زیست شناختی اش ، از قول محقق دیگری نقل می کند که در انسان غریزهای عمیق وجود دارد که در پس فرایند طبیعت به دنبال امری شخصی است » ( ص ۹۶ ) . 
بعدا هاردی وفاداری سگ به صاحب اش را با وابستگی انسان به خدا قیاس کرد . بنابراین دین مخلوق طبیعت است . هاردی مجاهدت عالمانه خود را ادامه داد تا الاهیاتی بر پایه زیست شناسی پدید آورد . او بصراحت از چیزی سخن می گفت که امیدوار بود توجیهی علمی و زیست شناختی برای دین باشد ، نه اینکه فقط کلیتی زیست شناختی باشد که با ملاکهای علم معاصر جور درآید . ریبرن و ریچموند ( ۱۹۹۸ ، ۲۰۰۰ ) نیز زیست شناسی را با دین پیوند داده و از آن با اصطلاح اخدا زیست شناسی یاد کرده اند . چون نظر آنها بیشتر از انگیزهای مذهبی نشأت می گیرد و چندان ارتباطی با روانشناسی تجربی ندارد ، در این جا به همین اشاره بسنده می کنیم . سخنان ایشان به عنوان نظریه ای برای کنکاش بیشتر در پیوند میان زیست شناسی و دین سزاوار تأمل است . 
کتاب اسپیلکا
صفحه 82

نظر یک کودک 6 ساله درباره خدا

قسمتی از کتاب اسپیلکا

به سلامت روان به اندازه سلامت جسم اهمیت نمی دهیم

، ,زیست ,هاردی ,دین ,شناسی ,شناختی ,زیست شناسی ,زیست شناختی ,را با ,به دنبال ,و دین

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کارون شاپ مهندسی نرم افزار کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دانلود کتاب مختصر حقوق تجارت دکتر توکلی ارغنون سئو | آموزش رایگان سئو سایت - پارسی سئو Tina accessory اموزش الکترونیک بهترین کتاب نرم افزار pls cadd اهنگ هیپ هاپ